26th syys2015

Kouvolan Kameraseuran kuvailta 24.9.2015 –
kuvia tapahtumasta

Vietimme torstaina 24.9.2015 Kotkan Valokuvakeskuksessa parinkymmenen innostuneen vieraan kanssa kuvailtaa. Kouvolan Kameraseuran konkarit Heikki Rautio ja Jari Varpenius esittelivät huikaisevia kuviaan mukavan lutvikkaan juonnon kera.

Heikki Raution pitkän linjan kuvat etenivät ajallisesti Coca-Cola-kamerasta digiin. Myös Raution rouvan ottamat kuvat kuuluivat erottamattomasti tarinaan. Kaksikko on kerännyt useita palkintoja valokuvauskilpailuista ja he ovat kuvanneet myös työkseen. Tarina oli kehityskertomus kahden ihmisen yhteisestä valokuvauksesta vuosilta 1967-2015.

Jari Varpeniuksen kuvat olivat taas kuin toisesta maailmasta eli maa ilmasta. Todellakin ”Maa ilmasta”. Varpenius on jalostanut kuvanoton ilmasta äärimmilleen. Kuvia otetaan täsmälleen suunniteltuun aikaan ja tarkasti suunnitelluista paikoista. Kuvauksessa käytetään hyväksi helikopteria, pienkonetta tai – mikä erikoisinta – moottoroitua liitovarjoa. Koko Euroopassa lienee Varpeniuksen ohella vain yksi samoin kuvaava kuvaaja.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Moottoroitu_varjoliito

kuvailta1

kuvailta2