03rd maalis2011

3.-26.3.2011
Leila Katajameri: OLENNAINEN

 

  • Aivan tavallinen ja niin tavattoman ihmeellinen (Helder Camara)

Sopii hyvin kuvaaman näyttelyn aihetta.

Katajameri on valinnut aiheeksi Aikuiset Naiset. Tähän näyttelyynsä aikuisuuden alaikärajaksi hän määritteli 40v. Kuvattaviaan hän ohjeisti valitsemaan aiheen tai tapahtuman, jossa tuntee olevansa onnellinen, kauneimmillaan tai mikä tuntuu tärkeältä… ajatus tai mielenkiinnon kohde. Siitä aiheesta lähdettiin ja kuvatuksi tulikin; hyvänolon tunne saunan jälkeen, ajatusten virtaa perunoita kuoriessa, kukkapellolla latautuminen…

  • Kuvatessa syntyikin todella mielenkiintoisia keskusteluja. Ymmärsin että monelle naiselle kuvatuksi tuleminen oli samalla matka itseen ja pieni rohkea hyppy tehdä jotain uutta. Tämän ikäisten naisten kertomuksissa tulikin useasti ilmi, miten monta elämänvaihetta ja uutta aluevaltausta onkaan takana ja ehkä vasta nyt aikuisena he ovat alkaneet kuunnella enemmän omia ajatuksiaan ja jättäneet ympäristön odotukset tai omat pelot toiseksi.

Näyttelyyn on valittu myös alastonkuvia, niiden lähtökohta on oman muuttuvan kehonsa hyväksyminen.

  • Olen todella ylpeä näistä tavallisista ihanista naisista, jotka rohkeasti ja mieli sekä sydän avoinna lähtivät mukaan tähän kuvaukseen. Huomasin kuvauksien edistyessä, että tämä näyttelyn anti varmaan avautuu eniten meille aikuisille naisille, joskin muutkin saavat uskoa ja nähdä, mikä voima sekä vimma aikuisuudessa jyllää.

Leila Katajameri on sivutoiminen valokuvaaja, joka kuvaa aktiivisesti myös luontoa ja puutarhaa. Katajameri on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä lähikaupungeissa ja osallistunut moniin yhteisnäyttelyihin Suomessa ja Virossa.