03rd helmi2011

3.-26.2.2011
Riitta Supperi: LEARNING TO FLY -valokuvaessee

Learning to Fly -valokuvaessee on tutkielma läheisyydestä ja naiseksi kasvamisesta, joka kumpuaa Supperin omista kokemuksista, haasteista ja peloista. Omaa elämää peilaamalla Supperi myös ottaa vahvasti kantaa yhteiskunnan nuoriin tyttöihin ja naisiin liittyvään asenneilmapiiriin. Kuvat liikkuvat todellisuuden rajamailla, astuen joskus unimaiseen, painajaismaiseenkin, maailmaan.

Suuri osa naiseksi kasvamista on huolta ja ahdistusta omasta ulkonäöstä. Ulkonäköpaineet ovat joillekin liikaa, ja johtavat sairaaseen minäkuvaan. Osa sarjan töistä on kuvattu Lapinlahden sairaalassa, Helsingissä. Sairaala on Suomen ensimmäinen mielisairaalakäyttöön valmistunut sairaala. Sairaalassa on toiminut pitkään psykiatrisen osaston syömishäiriöosasto.

Sarjallaan Supperi tutkii omaa minäkuvaansa, ja pohtii maailmaa, missä hänen on kasvettava; opittava lentämään.

Riitta Supperi on toiminut vapaana valokuvaajana v. 2002 lähtien. Ennen valokuvaajaksi ryhtymistään hän toimi kuvankäsittelijänä sekä AD:na. Hänen töissään, etenkin sarjoissa Näkymättömät miehet ja Mies 50+ – suomalaisen miehen muotokuva, näkyy vahva dokumentaarisen valokuvauksen tausta. Dokumentaarisen kuvan rinnalla hän työstää vahvasti henkilökohtaisia kuvia, kuten kuvaessee Learning to Fly.

Supperi on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä ja osallistunut yhteisnäyttelyihin vuodesta 1996. Toimeksiantoja Supperi tekee lähinnä aikakausilehdille ja viestintätoimistoille.
Hän on toiminut Suomen Lehtikuvaajat ry:n puheenjohtaja ja edelleen toimii yhdistyksen aktiivina hallituksessa. Hän on myös Valokuvataiteilijoiden liiton jäsen

© - Kuvaa ei saa käyttää eikä kopioida ilman kuvaajan suostumusta. © - Kuvaa ei saa käyttää eikä kopioida ilman kuvaajan suostumusta. © - Kuvaa ei saa käyttää eikä kopioida ilman kuvaajan suostumusta.