11th joulu2015

Brandenburg Express – Nykytaidenäyttely Kotkan Valokuvakeskuksessa
27.11. – 29.12.2015

Brandenburg_Express

Taiteilijat:
Saana Inari, videotaide
Pasi Granqvist, videotaide
Ida Koitila, kuvanveisto
Merita Koskimies, maalaus
Okko Pöyliö, piirustus

Kotkan valokuvakeskuksessa nähtävä ”Brandenburg Express” -näyttely on jatkoa Saksassa kesällä 2014 järjestetylle “Finnish Artists Do Brandenburg” -näyttelylle.

Näyttelyn osanottajat – viisi kansainvälisesti tunnettua suomalaista nykytaiteilijaa – muuttivat Brandenburgin maaseudulle kulttuuritalo Lichtschloss Lycheniin, jossa he työskentelivät kuukauden ajan. Työskentelyn tuotoksista koottiin “Finnish Artists Do Brandenburg” -näyttely, jonka kuraattoreina toimivat berliiniläinen Gabrielle Leidloff ja kotkalainen Pasi Granqvist.

2

3

Brandenburg on Berliiniä ympäröivä osavaltio, jolla on särmikäs historia toisen maailmansodan, kylmän sodan ja jakaantuneen Saksan ajoilta. Lychenin kylä sijaitsee pohjoisessa Brandenburgissa, jota on kutsuttu myös nimellä Dunkeldeutschland (Pimeä Saksa) siellä sattuneiden historiallisten tapahtumien johdosta.

Lichtschloss Lychenin näyttelyn jälkeen taiteilijat ovat jatkaneet työskentelyä Brandenburgin historian innoittamina. Kotkan valokuvakeskuksen näyttelyssä heiltä nähdään pääasiassa ennen esittämättömiä teoksia.

* Näyttelyn lehdistötilaisuus järjestetään keskiviikkona 25.11. klo 14.
* Avajaiset ovat torstaina 26.11. klo 18. Tarjolla pöydän antimia.

1