12th huhti2016

Uuden taiteen muistokeräyskampanja!

Mikä on mieleenpainuvin taide-elämyksesi? Missä tutustuit teokseen? Miksi olit päättänyt nähdä teoksen? Milloin tämä tapahtui? Mitä silloin tapahtui?

muistokeräyskampanja

Taidemuodolla ei ole merkitystä, eli kyseessä voi olla romaani, elokuva, taulu, performanssi, musiikkiesitys tai minkä tahansa taiteen lajin teos. Teoksen ikä ei ole ratkaiseva, kunhan teoksen vaikuttavuuden kriteerinä on henkilökohtainen uuden kokeminen. Eikä kokemuksen ole oltava positiivinen, myös ärsyttävät tai ahdistavat kokemukset kiinnostavat, mikäli ne liittyvät uuden kokemiseen. Kaikki ihastuttaneista vihastuttaneisiin siis halutaan kerätä talteen!

TAIKS (Taiteen ja kulttuurin edistämisen seura ry) järjestää uuden taiteen muistokeräyskampanjan (keräysaika 8.4.2016-30.1.2017), jolla etsitään muistokokemuksia siitä, kuinka koemme taiteen ja miten uusi kokemuksemme mahdollisesti herättää meissä ajatuksia, uudenlaista käyttäytymistä ja tekojakin. Pyydämme näin ollen teitä muistelemaan kokemuksianne. Jos sinulla on mielessäsi sävähdyttävä, liikuttava tai muulla tavoin erityinen tapaus, jonka muiston haluaisit jakaa, kirjoita se ylös ja lähetä meille sähköpostiosoitteeseen: muistokampanja.taiks@gmail.com

Kampanja alkaa nyt huhtikuussa ja loppuu 30.1.2017. Kampanja on suunnattu yli 18-vuotiaille, mutta ikäraja ei ole ehdoton. Lähetettyjen kirjoitusten pituutta ei haluta liian tarkasti säädellä, mutta maksimipituutena pidetään kuitenkin kolmen liuskan tekstiä. Kirjoitustyyli on vapaa. Kirjoittaa voi kummallakin kotimaisella kielellä tai englanniksi.

Muistot tallennetaan TAIKS ry:lle, mutta ne saatetaan myöhemmin lahjoittaa myös sopivalle arkistotaholle. Muistot tulevat ensisijaisesti tutkimuskäyttöön ja mikäli niiden määrä ja laatu täyttävät odotukset, niiden osalta tehdään myös julkaisu.