03rd tammi2009

8.1. – 7.2.2009
Rami Hanafi: Out and

Out and – Valokuvia lumilautailusta ja matkan varrelta.

Rami Hanafi©

Julkinen ja yksityinen kuva kasvoista, elämästä lumilautailun takana sekoittuvat Out and -valokuvanäyttelyssä. Lehtien sivuilta tutumpi urheilukuvasto saa seurakseen intiimin katsauksen ammattilaislumilautailijoiden tarinoihin, tarkastellen elämäntapaa, joka monelle nuorelle esittäytyy haaveena ja unelmana.

Rami Hanafi (Tampere 1979) yhdisti kaksi harrastustaan, lumilautailun ja valokuvauksen, yli kymmenen vuotta sitten ja on sen jälkeen seurannut lajin ja urheilijoiden perässä ympäri maailmaa. Valokuvaajauran alkulähteillä lumilautailulla oli suuri inspiroiva rooli hänen työssään. Inspiraatio, tulkinta ja luovuus yhdistää näitä kahta lajia. Hanafin journalistinen tarinankerronta sekoittuu näyttelyssä yksittäisten actionkuvien illuusion omaisiin tunnelmiin.

Hanafi on kuvannut suomalaisten ja ulkomaalaisten laskijoiden lehtihaastatteluja ja mainoksia, unelmalaskuja ja voiton hetkiä, unohtamatta kiiltävän kolikon kääntöpuolta. Tänä päivänä hänen kuviaan voi nähdä säännöllisesti alan suurimmissa kotimaisissa ja kansainvälisissä julkaisuissa.

Usean suomalaisen huippulaskijan inspiroimana Hanafi on antanut heistä vahvan näkemyksensä julkaistuun kuvastoon. Näiden viimeisteltyjen action- ja henkilökuvien lisäksi Kotkan valokuvakeskuksessa on esillä rosoisempi katsaus vuosien varrella koettuihin matkoihin ja hetkiin, lähellä ja kaukana.

Useiden kansainvälisten ryhmänäyttelyiden jälkeen Out and on Hanafin ensimmäinen yksityisnäyttely aiheesta.

Rami Hanafi© Rami Hanafi© Rami Hanafi© Rami Hanafi©