08th kesä2016

Oikeutta eläimille ja Animalian Kotkan alueosasto
järjestävät Kotkan Valokuvakeskuksessa eläinoikeusaiheisen taidenäyttelyn 15.6.–24.6.2016.

Oikeutta eläimille ja Animalian Kotkan alueosasto järjestävät Kotkassa eläinoikeusaiheisen taidenäyttelyn.

Näyttely on avoinna 15.6.–24.6.2016.
ti–pe klo 12–18, la–su klo 12–16. Maanantaisin galleria on suljettu.

Kotkan Valokuvakeskus, Vuorelankulma 2.

animalia näyttely

Katso, elämä

Katso, elämä -näyttely pysäyttää katsomaan kasvoista kasvoihin elämää, jonka olemassaoloa meidän ei haluttu todistavan. Se kääntää katseen myös elinympäristöihin, joihin tämä elämä oli vangittu ilman mahdollisuutta valita toisin. Näyttely on muisto niille tunteville, kokeville ja tietoisille olennoille, joiden karu kohtalo oli syntyä ja kuolla eläinteollisuuden tuotantovälineenä. Se on myös muistutus, että tämä vaiettu enemmistö elää nytkin maapallolla eläinteollisuuden jatkuvasti uusintamana resurssina.

Aktivistit ovat jo vuosia dokumentoineet suomalaista eläinteollisuutta ja tuoneet sen todellisuutta päivänvaloon. Laaja valokuvamateriaali eläintiloilta on paljastanut sen, minkä taloudellista etua tavoitteleva eläinteollisuus on halunnut piilottaa: tuotantoeläinten kokeman kärsimyksen massamittaisuuden ja systemaattisuuden. Katso, elämä -näyttely luotaa tätä valokuvamateriaalia uudesta näkökulmasta: se tarkentaa olennaisiin ja paljosta kertoviin hetkiin, joita aktivistien kameraan on tallentunut. Se katsoo eläintiloille vangittua elämää mainosten ja mielikuvien takana.

Huomaamme, että kun katsomme eläinten elämää, tämä elämä katsoo samalla takaisin. Sian, kanan, tarhaketun tai vasikan kasvoissa kohtaamme aina jonkun, joka itse tarkkailee maailmaa, tilastojen takaa ja massatuotannon uumenista. Eläin katsoo uteliaana, pelokkaana, kärsivänä, aistivana, tuntevana ja ennen kaikkea aina yksittäisenä: nimettömyydessäänkin ainutkertaisena tarinana syntymästä kuolemaan.

Näyttelyn on tehnyt Oikeutta eläimille -järjestö.

 

Kuvia eläinkuvasta

Sadut, nuortenkirjat, mainonta, kouluopetus, vanhempien tarinat ja kaikki muu eläimiä käsittelevä materiaali muokkaavat eläinkuvaamme.

Erityisen vääristynyt kuva meillä on maatalouden miljoonista eläinyksilöistä. Mielikuvissamme esiintyy myyttiselle 50-luvulle sijoittuva käsitys maatilasta muutamine pihalla käyskentelevine eläimineen. Vääristynyt mielikuva pysyy sitkeästi, vaikka on selvää, että niin ei voi olla nykyisellä eläintuotteiden kulutuksen määrällä.

Keskeinen osa eläinoikeuskampanjointia on tämän vääristyneen eläinkuvan, tai eläintuotantokuvan, murtaminen. Kun saamme tietää, että mielikuvamme eläinten kasvatuksesta ei vastaakaan nykyistä käytäntöä, alamme ajatella.

Näyttelyssä on kanadalaisen valokuvaajan Jo-Anne McArthurin We Animals -projektin valokuvia eläinyksilöistä ja eläinten puolesta kampanjoivista ihmisistä.

Näyttelyn toteuttaa Animalian Kotkan alueosasto.

 

Avajaisia vietetään keskiviikkona 15.6.2016 alkaen klo 18 . Animalian Kotkan alueosasto tarjoaa avajaistilaisuudessa vegaanista purtavaa.

Näyttelyn yhteydessä Kotkan Animalia tarjoaa myös vegebrunssin lauantaina 18.6. kello 12–15.

Animalian uusien aktiivien tapaaminen kaikille toiminnasta kiinnostuneille järjestetään sunnuntaina 19.6. kello 14.

animalia näyttely kutsu