01st syys2016

Kolme – valokuvanäyttely 7.9. – 1.10. Manja Riihelä, Meri Selenius ja Timo Tuviala

Kolme – valokuvanäyttelyssä Manja Riihelä, Meri Selenius ja Timo Tuviala ovat kuvanneet aiheita, jotka ovat kiinnostaneet heitä jo pidemmän ajan. Kuvaajia yhdistää Kymenlaakson Opisto, jossa Selenius ja Tuviala olivat opiskelemassa valokuvausta kevätlinjalla 2014 ja Riihelä on toiminut valokuvauksen tuntiopettajana keväästä 2007.
juliste-A3-WEB
Kymenlaakson Opistolla on meneillään 120-vuotisjuhlavuosi.
Näyttely on avoinna yleisölle 7.9. – 1.10. Kotkan valokuvakeskuksessa, Vuorelankulma 2, 48100

Kotka Kasvikunta, Manja Riihelä
Koko ajan läsnä olevaa on vaikea huomata. Tutkin kuvissani kasveja, rikkaruohoiksikin nimettyjä tienvarsien ja jättömaiden selviytyjiä. Ne ovat samalla kestäviä ja herkkiä. Elämän kannalta ne ovat korvaamattomia.

Satulahuone, Meri Selenius
Olen kuvannut aina hevosia. Vietin v.2015 työelämäni antoisimmat kuukaudet kymenlaaksossa kilpahevosten parissa. Kaikista eläimistä voimaannuttavimpina koen juuri hevoset. Niiden lojaalius, nöyrätyömoraalisekä veistoksellinen ulkomuoto saavat sydämeni hymyilemään. Eläimille aika ei ole määre, luonto matkaa kiertoaan sykleissä. Harmoninen ajattomuus sekä hevosten levollisuus ovat kuvissani vahvasti läsnä. Rakkaudesta ja kunnioituksesta hevosiin.

Muotokuvia, Timo Tuviala
Muotokuvaus on kahdenkeskinen keskustelu. Kun keskusteluun lisätään kamera, valoa ja varjoa sekä ripaus luovuutta syntyy muotokuva. Kuva, jonka kautta välittyy mallin persoona sekä hänen sen hetkinen maailmansa Muotokuvien ottaminen on yksi mielenkiintoisimmista valokuvauksen osa-alueista. Se on myös haaste johon on ilo tarttua yhä uudestaan ja uudestaan.