03rd tammi2017

5.1. – 28.1.2017 Erkki Perkiömäen näyttely ’Välimatkoja’ ja kanadalaisen kuvajournalistin Kevin Frayerin kuvia

Kotkan Valokuvakeskusen vuoden 2017 ensimmäiset avajaiset pidetään torstaina 5.1.2017 klo 18-20.

Yhdessä huoneessa on Erkki Perkiömäen näyttely Välimatkoja.
Kahdessa huoneessa on kanadalaisen kuvajournalistin Kevin Frayerin kuvia.

********************************************************************
VÄLIMATKOJA – ERKKI PERKIÖMÄKI

Kuvaan paikkoja. Etsin niiden tunnelmaa, niiden ydintä. Minua kiinnostavat erityisesti ihmisen luomat paikat. Paikat, joissa näkyy ihmisen jälki. Luonnon ja ihmisen luoman jäljen ristiriita synnyttää usein tunnelman, joka vaikuttaa minuun ja sen haluan kuvata. Kuvaan myös luontoa, mutta en ilman selvää tunnevaikutusta. Minulle on kuvissani tärkeintä kuvien emotionaalinen yhdenmukaisuus, ei aihe. Etsin arjen rosoista kauneutta, joka usein jää ilman huomiota. Minulle valo on tärkeää. Usein se on hämärää ja sateista. Pidän epäsuorasta valosta.

En yleensä kulje ilman kameraa. Kuvaan kaikkialla, koko ajan. Kuvat, jotka ovat valikoituneet tähän näyttelyyn olen ottanut Suomessa, Ranskassa, Englannissa ja Venäjällä. Paradoksaalisesti näyttelyni nimi on ”Välimatkoja”, vaikka paikkojen välimatkat menettävät kuvissani merkityksensä. Tällä olen halunnut ilmaista paikkojen luomien tunnelmien samanlaisuutta. Parhaista kuvistani minulle jäi niitä kuvatessa emotionaalinen muistijälki. Toivon, että tämä tunne saavuttaa myös katsojan tässä näyttelyssä. En rakenna kuvillani myöskään tarinaa, mutta kun tunnevaikutus toimii, syntyy myös tarina. Tarinat synnyttävät yllättäviä merkityksiä.

– Erkki Perkiömäki

********************************************************************

Kanadalainen fotojournalisti Kevin Frayerin kuvia