26th syys2017

Sensuroimaton – Marika Kiviharju 2.-31.10.2017

Marika Kiviharju on valmistunut medianomiksi Lahden Muotoilu- ja taideinstituutista vuonna 2005. Valmistumisen jälkeen Kiviharju on toiminut studiokuvaajana, kuvauskouluttajana sekä lehtikuvaajana. Kiviharju tunnetaan parhaiten glamour- ja nude-taidevalokuvistaan. Keväällä 2015 ilmestyi Kiviharjun ensimmäinen valokuvataidekirja ALASTON TOTUUS, jossa aiheena julkisuuden henkilöt ja alastomuus.[1] Kirjan valokuvissa poseeraavat muun muassa Helena Lindgren, Ristomatti Ratia, Antti Reini sekä Aira Samulin. (Wikipedia)

”Valokuvaaja Marika Kiviharju on noussut samalla sekä lehtien taideosastoille että viihdepalstoille kuvaamalla sinnikkäästi maan viihdetähtösiä niin bikineissä kuin ilman. ”(Kauppalehti Optio 2017)

”Kiviharjulta kysytään usein, mikä on taidekuvan ja pornokuvan ero. ”Ihminen on alastomana aina samanlainen. Ero tulee usein todeksi vasta ympäristöstä, jossa kuva julkaistaan. Miestenlehdissä kuvan pitää kiihottaa, kirjaani kuvasin taas puhtaita taidekuvia, joiden arvo on esteettinen.” (Suomen Kuvalehti 2016)

Valokuvanäyttely Kotkan Valokuvakeskuskessa lokakuussa 2017

Näyttely esittelee valokuvaajan tuotantoa pääasiassa taiteellisten alastonkuvien kautta.

Nähtävillä on parhaat palat Alaston Totuus-valokuvakirjan otoksista aina Jörn Donnerista Helena Lindgreniin ja Teuvo Hakkaraiseen, kuvia muista alastonkuva-projekteista, sekä Helmut Newton-tyyppisiä taidekuvia.
Valokuvaaja on jalkautunut Helsingin keskustaan kuvaamaan julkkismallia alusvaatteisillaan, suostutellut Radio Rockin juontajat nakuilemaan studiolleen sekä kuvannut porvoolaisen lähiökuppilan asiakkaat ja työntekijät ilman rihmankiertämää.
Kuvien toteuttaminen on vaatinut henkistä kanttia, pelisilmää ja järjetöntä sinnikkyyttä. Rohkeutta ja luottamusta on vaadittu myös kuvattavilta itseltään.
Näyttelyssä nähdään myös Kiviharjun kollaasiteoksia joissa toistuu valokuvien teema.

Näyttelyn ohessa järjestetään myös valokuvaustyöpaja, jossa kiinnostuneet pääsevät kurkistamaan glamourkuvaamisen saloihin kuvaajan johdolla.

www.marikakiviharju.com

Valokuvaaja Marika Kiviharju
Email: marika.kiviharju@gmail.com
Puh.: 0451119592


Tv-kasvo ja julkkismalli Laine Bruce Esplanadilla, kuvat aiheuttivat kohun iltapäivälehdissä

Save

Save

Save

Save