Menneet

Martti Matilainen 8.4. – 30.4.2016

matilainen viimeinen viikko

Viimeinen viikko menossa!


NYT: Martti Matilainen – Stadi, Metsä ja muita tarinoita 8. – 30.4.2016

Näyttelyni kaikki kuvat on tehty 2013-2016 aikana ja ne perustuvat omiin epämääräisiin menneisyyden muistikuviini, jotka sekoittuvat nykyhetkeen. lue lisää »


Valo kuvassa – Nina Forsman 3. – 31.3.2016

ninaforsman_banneri

”Joku voisi luulla minua ylpeäksi, koska kävelen aina ”nenä taivasta kohti”. Katselen rakennuksia, kattoja, taivasta, muotoja ja valon leikkiä eri pinnoilla. lue lisää »


Irma Laukkanen – Hiljainen valo 6. – 27.2.2016

Näyttelytiedote
HILJAINEN VALO
Kotkan Valokuvakeskus 6.-27.2.2016

Katoava hetki, Irma Laukkanen

Tervetuloa näyttelyyni ”Hiljainen valo” Kotkan Valokuvakeskuksessa. Esillä on lasiveistoksia, joista osa on tilateoksia, joihin olen yhdistänyt videokuvaa. Yhdessä huoneessa on teoksiini liittyvä ääniteos, jonka on tehnyt säveltäjä Jouni Hirvelä. Liikkuvan kuvan käyttö on minulle uutta ja olen suhtautunut siihen tutkivalla innolla yllätyksiä löytäen.

Useat näyttelyn teoksista liittyvät henkilökohtaiseen elämääni. Kaksi lintuaiheista teosta ovat myös puolittain leikkimielisiä omakuvia. Niiden nimet juontuvat ensimmäisestä ulkomaisesta näyttelystä, johon osallistuin Tukholmassa vuonna 1981. Olisi pitänyt esittää CV, jota minulla ei vielä ollut. Sen sijaan kirjoitin Elmer Diktonius -sitaatit: ”Blott de tama fåglarna har en längtan, de vilda flyger” (Vain kesyt linnut kaipaavat, villit lentävät), ja ”Skrika får du, men flyg!” (Kirkua saat, mutta lennä!)

Joissakin teoksissa on mukana esineitä, kuten isovanhempieni rauta-amme ja kuivattuja lumpeita, jotka ovat tunnetasoja muistin kerroksista. Viimeisen huoneen teoksiin olen etsinyt rauhaa, jota löydän vanhoista kulttuureista ja geometrisista rakenteista. Jouni Hirvelän mm. linnunsiipien kahahduksia ja tiibetiläisiä sormisymbaaleita hyödyntävä ääniteos vahvistaa huoneen tunnelmaa.

Haluan kiittää Valtion Taiteen edistämiskeskusta ja Kotkan kaupunkia työskentely- ja kohdeapurahoista ja Kaakkois-Suomen Taikea kohdeapurahasta, joiden turvin näyttelyn teokset ovat syntyneet.

Irma Laukkanen


Kotkan Valokuvakeskuksen JÄSENNÄYTTELY
5.1. – 30.1.2016

Kotkan Valokuvakeskuksen jäsennäyttely tammikuussa 2016.

Näyttelyaika tiistaista 5.1 – lauantaihin 30.1.2016. lue lisää »


Brandenburg Express – Nykytaidenäyttely Kotkan Valokuvakeskuksessa
27.11. – 29.12.2015

Brandenburg_Express

Taiteilijat:
Saana Inari, videotaide
Pasi Granqvist, videotaide
Ida Koitila, kuvanveisto
Merita Koskimies, maalaus
Okko Pöyliö, piirustus

Kotkan valokuvakeskuksessa nähtävä ”Brandenburg Express” -näyttely on jatkoa Saksassa kesällä 2014 järjestetylle “Finnish Artists Do Brandenburg” -näyttelylle.

Näyttelyn osanottajat – viisi kansainvälisesti tunnettua suomalaista nykytaiteilijaa – muuttivat Brandenburgin maaseudulle kulttuuritalo Lichtschloss Lycheniin, jossa he työskentelivät kuukauden ajan. Työskentelyn tuotoksista koottiin “Finnish Artists Do Brandenburg” -näyttely, jonka kuraattoreina toimivat berliiniläinen Gabrielle Leidloff ja kotkalainen Pasi Granqvist.

2

3

Brandenburg on Berliiniä ympäröivä osavaltio, jolla on särmikäs historia toisen maailmansodan, kylmän sodan ja jakaantuneen Saksan ajoilta. Lychenin kylä sijaitsee pohjoisessa Brandenburgissa, jota on kutsuttu myös nimellä Dunkeldeutschland (Pimeä Saksa) siellä sattuneiden historiallisten tapahtumien johdosta.

Lichtschloss Lychenin näyttelyn jälkeen taiteilijat ovat jatkaneet työskentelyä Brandenburgin historian innoittamina. Kotkan valokuvakeskuksen näyttelyssä heiltä nähdään pääasiassa ennen esittämättömiä teoksia.

* Näyttelyn lehdistötilaisuus järjestetään keskiviikkona 25.11. klo 14.
* Avajaiset ovat torstaina 26.11. klo 18. Tarjolla pöydän antimia.

1


Boris Revnovin Kotka ulkomaalaisen silmin
3. – 21.11.2015

Kotkan Valokuvakeskuksen 109. näyttely esittelee pietarilaisen valokuvaaja Boris Revnovin valokuvia Kotkasta. Boris Revnov on kiertänyt vapaa-aikoinaan Suomea säännöllisesti jo 15 vuoden ajan ja hän on harrastanut valokuvausta vuodesta 2006 alkaen. Suomen puhdas, kaunis ja koskematon luonto sekä monimuotoiset, vuosien saatossa kerrostuneet kaupunkimiljööt arkkitehtuureineen innostavat Revnovia.

Revnov_1 lue lisää »


Sami Perttilän ”Hyvä elämä”
1. – 25.10.2015

Kotkan Valokuvakeskuksen 108. näyttely käsittää kotkalaislähtöisen Sami Perttilän valokuvia.

Kotkan Valokuvakeskuksen ”Hyvä elämä” -näyttely koostuu 24:stä muotokuvasta ja seniorien viisaista sanoista. Parrasvaloihin pääsevät myös upeat valomaalaukset metsiin unohdetuista autovanhuksista.

* Näyttelyn lehdistötilaisuus järjestetään torstaina 1.10. klo 14.
* Avajaiset ovat torstaina 1.10. klo 18. Tarjolla pöydän antimia.

Valokuvakeskus on avoinna ti-pe 12-18 ja la 12-16. Su-ma suljettu. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

2 3

lue lisää »


Hetkiä – Kouvolan kameraseuran valokuvanäyttely
3. – 27.9.2015

Kotkan Valokuvakeskuksen 107. näyttely on Kouvolan kameraseuran lähes neljänkymmennen kuvaajan ”Hetkiä”. Tuotteliaan yhdistyksen näyttely luo monipuolisen läpileikkauksen kaikinpuolin aktiivisen seuran kuvailmaisusta. Näyttelyn kuraattori valokuvaaja Ari Rapo valitsi mukaan vähintään yhden kuvan jokaiselta osallistujalta. Kuvien aiheet vaihtelevat. Mukana on niin luontoa, muotokuvia, yksityiskohtia, toimintakuvia kuin komeita maisemiakin.

na_yttelyjuliste4-Kotkaan-Kouvolan-Kameraseura lue lisää »


”Se toinen Kotka” 2.7. – 30.8.2015

eli herätysmissio tuohivirsujen kärkiin tuijottajille.

Valveutuneiden ja aktiivisten kansalaisten ja varsinkin päättäjien on herättävä näkemään koko Kotka ja sen valtakunnallisesti merkittävät rakennetut kulttuuriympäristöt ja mahtavan Kymijoen suistoalueen giganttiset matkailulliset mahdollisuudet. Uitot ja puunjalostusteollisuuden mahdollistamat työpaikat aiheuttivat 1800- ja 1900-luvuilla sen, että Suomen sisäinen muuttoliike suuntautui muualta Suomesta tänne Kymenlaaksoon. Salskeat ja arvokkaasti karut työtäpelkäämättömät nuoret osallistuivat yhteiskunnan rakentamiseen kirkasotsaisina ja selkein aattein vanhurskauden ohjatessa heidän aktiivisia kulttuuritoimintojaan ja subliimeja päämääriään. Nämä nuoret itselliset – niin naiset kuin miehetkin – taistelivat yhteisrintamassa paremman tulevaisuuden puolesta. Syntyi vaurautta, paikallista heleää karismaa ja uusia ideoita. Jos Kymijoki osaisi kertoa, se uskoakseni tarinoisi Venäjän tsaareista: Aleksanterista, Paavali ensimmäisestä ja Nikolai toisesta sekä Munkkiluostarin elämästä ja sadoista rakkauden tunnustuksista melko vivahteikkaasti. lue lisää »


« sivu 1, 2, 3, 4, 5 ... 11, »