Menneet

Kolme kertaa Juha – Juha Vaskun näyttely
3. – 19.6.2016

Haminalainen taiteilija Juha Vasku tuo Kotkan Valokuvakeskukseen kesäkuussa palan brasilialaista slummia.

Toimittaja Anna von Hertzen haastattelee Juha Vaskua avajaisissa kello 18.30. lue lisää »


AS TIME GOES BY – Valokuvaaja Pekka Beloff 4. – 29.5.2016

lue lisää »


Donna Farfalla – mediaalista taidetta 30.6.-30.7.2016

näyttelygimp(1111)


Martti Matilainen 8.4. – 30.4.2016

matilainen viimeinen viikko

Viimeinen viikko menossa!


NYT: Martti Matilainen – Stadi, Metsä ja muita tarinoita 8. – 30.4.2016

Näyttelyni kaikki kuvat on tehty 2013-2016 aikana ja ne perustuvat omiin epämääräisiin menneisyyden muistikuviini, jotka sekoittuvat nykyhetkeen. lue lisää »


Valo kuvassa – Nina Forsman 3. – 31.3.2016

ninaforsman_banneri

”Joku voisi luulla minua ylpeäksi, koska kävelen aina ”nenä taivasta kohti”. Katselen rakennuksia, kattoja, taivasta, muotoja ja valon leikkiä eri pinnoilla. lue lisää »


Irma Laukkanen – Hiljainen valo 6. – 27.2.2016

Näyttelytiedote
HILJAINEN VALO
Kotkan Valokuvakeskus 6.-27.2.2016

Katoava hetki, Irma Laukkanen

Tervetuloa näyttelyyni ”Hiljainen valo” Kotkan Valokuvakeskuksessa. Esillä on lasiveistoksia, joista osa on tilateoksia, joihin olen yhdistänyt videokuvaa. Yhdessä huoneessa on teoksiini liittyvä ääniteos, jonka on tehnyt säveltäjä Jouni Hirvelä. Liikkuvan kuvan käyttö on minulle uutta ja olen suhtautunut siihen tutkivalla innolla yllätyksiä löytäen.

Useat näyttelyn teoksista liittyvät henkilökohtaiseen elämääni. Kaksi lintuaiheista teosta ovat myös puolittain leikkimielisiä omakuvia. Niiden nimet juontuvat ensimmäisestä ulkomaisesta näyttelystä, johon osallistuin Tukholmassa vuonna 1981. Olisi pitänyt esittää CV, jota minulla ei vielä ollut. Sen sijaan kirjoitin Elmer Diktonius -sitaatit: ”Blott de tama fåglarna har en längtan, de vilda flyger” (Vain kesyt linnut kaipaavat, villit lentävät), ja ”Skrika får du, men flyg!” (Kirkua saat, mutta lennä!)

Joissakin teoksissa on mukana esineitä, kuten isovanhempieni rauta-amme ja kuivattuja lumpeita, jotka ovat tunnetasoja muistin kerroksista. Viimeisen huoneen teoksiin olen etsinyt rauhaa, jota löydän vanhoista kulttuureista ja geometrisista rakenteista. Jouni Hirvelän mm. linnunsiipien kahahduksia ja tiibetiläisiä sormisymbaaleita hyödyntävä ääniteos vahvistaa huoneen tunnelmaa.

Haluan kiittää Valtion Taiteen edistämiskeskusta ja Kotkan kaupunkia työskentely- ja kohdeapurahoista ja Kaakkois-Suomen Taikea kohdeapurahasta, joiden turvin näyttelyn teokset ovat syntyneet.

Irma Laukkanen


Kotkan Valokuvakeskuksen JÄSENNÄYTTELY
5.1. – 30.1.2016

Kotkan Valokuvakeskuksen jäsennäyttely tammikuussa 2016.

Näyttelyaika tiistaista 5.1 – lauantaihin 30.1.2016. lue lisää »


Brandenburg Express – Nykytaidenäyttely Kotkan Valokuvakeskuksessa
27.11. – 29.12.2015

Brandenburg_Express

Taiteilijat:
Saana Inari, videotaide
Pasi Granqvist, videotaide
Ida Koitila, kuvanveisto
Merita Koskimies, maalaus
Okko Pöyliö, piirustus

Kotkan valokuvakeskuksessa nähtävä ”Brandenburg Express” -näyttely on jatkoa Saksassa kesällä 2014 järjestetylle “Finnish Artists Do Brandenburg” -näyttelylle.

Näyttelyn osanottajat – viisi kansainvälisesti tunnettua suomalaista nykytaiteilijaa – muuttivat Brandenburgin maaseudulle kulttuuritalo Lichtschloss Lycheniin, jossa he työskentelivät kuukauden ajan. Työskentelyn tuotoksista koottiin “Finnish Artists Do Brandenburg” -näyttely, jonka kuraattoreina toimivat berliiniläinen Gabrielle Leidloff ja kotkalainen Pasi Granqvist.

2

3

Brandenburg on Berliiniä ympäröivä osavaltio, jolla on särmikäs historia toisen maailmansodan, kylmän sodan ja jakaantuneen Saksan ajoilta. Lychenin kylä sijaitsee pohjoisessa Brandenburgissa, jota on kutsuttu myös nimellä Dunkeldeutschland (Pimeä Saksa) siellä sattuneiden historiallisten tapahtumien johdosta.

Lichtschloss Lychenin näyttelyn jälkeen taiteilijat ovat jatkaneet työskentelyä Brandenburgin historian innoittamina. Kotkan valokuvakeskuksen näyttelyssä heiltä nähdään pääasiassa ennen esittämättömiä teoksia.

* Näyttelyn lehdistötilaisuus järjestetään keskiviikkona 25.11. klo 14.
* Avajaiset ovat torstaina 26.11. klo 18. Tarjolla pöydän antimia.

1


Boris Revnovin Kotka ulkomaalaisen silmin
3. – 21.11.2015

Kotkan Valokuvakeskuksen 109. näyttely esittelee pietarilaisen valokuvaaja Boris Revnovin valokuvia Kotkasta. Boris Revnov on kiertänyt vapaa-aikoinaan Suomea säännöllisesti jo 15 vuoden ajan ja hän on harrastanut valokuvausta vuodesta 2006 alkaen. Suomen puhdas, kaunis ja koskematon luonto sekä monimuotoiset, vuosien saatossa kerrostuneet kaupunkimiljööt arkkitehtuureineen innostavat Revnovia.

Revnov_1 lue lisää »


« sivu 1, 2, 3, 4, 5 ... 11, »